Irene

Irene G. Scholten


C.V/Biografi2021


Klipper og producerer 6 små film til en kommende udstilling på Christiansborg Slot, i anledningen af dronning Margrethes 50 års Regentjubilæum i 2022.


Klipper: "François Marchetti, fransk-dansk, dansk-fransk", en længere dokumentarfilm om den anerkendte franske oversætter, underviser og forfatter, der som kulturel brobygger mellem Frankrig og Danmark har modtaget de fineste udmærkelser i begge lande. Med oversættelser af et utal af vore store danske forfattere gennem tiden, frem til filminstruktør Gabriel Axel. Forventes færdig i foråret 2021.


2020:

Klipper "Når jeg bliver den jeg er", 10 min, af Lene Kamm. Afgangsfilm fra École de Leth. En film om at finde sig selv

og komme overens med fortiden.


2019-2020:

Klipper "Epidemiens Ekko", 60 min med Niels Frandsen. I 1952 blev Danmark ramt af verdens største Polio-epidemi. Dem der blev smittet og overlevede, lærte at leve med sygdommen og troede at 'det kapitel' af sygdom var ovre.

Nu, i deres voksenliv begynder symptomerne, med voldsom kraft, igen at dukke op - polioen er vendt tilbage!


2019:

Laver præsentationsfilm for Hovedvejens Dyreklinik, samt tager fotos til deres nye hjemmeside.


2019: Klipper "Kim og Mosteriet", for Robert Fox, 30 min. Om Bornholms Mosteri der skaber arbejde til socialt udsatte.

Kim er én af dem der i dén grad har haft glæde af det. Hør ham fortælle hvorfor.


2018:

Klipper serien #Ambitious for instruktør Aida Riberholt-Rischel. Klipper dokumentarfilmen:

"KNABSTRUPPERHESTEN, jagten på de gamle gener", færdig


2017:

Præsentationsfilm for Glostrup Kommune

Film for Nationalmuseets udstilling på Christiansborg Slot: "Bag Guvernørens Spejle"

Fotograf for Brøndby Boligselskab.


2015-ultimo 2016

Interne og eksterne præsentationsfilm for større og mindre virksomheder, som Slotte og Kulturejendomme, Santander Consumer Bank og Hamonoya.


2014-2015

Underviser på TV-linjen på TV-Glad indtil sommer 2015


2014:

Klipper for Peter Engberg på 'Design me a Planet' projekt, filmen: ' Un Voyage de découverte'

Lærer på TV-linjen på TV-Glad, Glad-Fagskole fra feb - dec

Klipper "Mos på hjernen", om bryolog Gert Steen Mogensen. 25min for Bryologkredsen.

Udvikler, filmer, klipper Præsentationsfilm.

Klipper film for Slotte- og Kulturejendomme: Indvielsen af "Chr. d.X's Bryghu"s og "Madens Vej" på Christiansborg Slot.


2013:

Klipper for Freezone - sound design, korte præsentationsfilm.

Klipper dokumentar- og medicinalfilm for forskningsleder Jesper Eugen-Olsen.

Klipper to film for Slotte- og Kulturejendomme om "De Kgl. Stalde".

   

2012:

Filmer, instruerer og klipper Præsentationsfilm.


2012-

Optager på større dokumentarfilm om Knabstrupperhesten - den gamle danske racehest. Med udgangspunkt i Stutteri Kronplet og deres avl, hverdagen, kampen..og, hvad er det, der er så specielt ved en Knabstrupperhest?


2011- 2012

Fast vikar på Glostrup Behandlings- og Observationshjem.

Ansat som skolefotograf.


2011:

Skriver manuskript oplæg til Julekalender med Bodil-el- Jørgensen.


2010:

Klipper præsentationsfilm for Bernhard Lipsøe.

Klipper kortfilm for Zoo.


”Mandelas Børn”, af Jakob Gottchau. 3x28.30 min. Dokumentarserie om de unge mennesker i Sydafrika. En gruppe af sorte, hvide og farvede unge, mødes og diskuterer hvordan det er gået dem efter de store omvæltninger i kølvandet på Apardheids ophævelse. Er netop i gang med at klippe.


2009:

Egen Film:

Manuskript, instruktion, klipper: ”Den Fantastiske Rejse”, 40 min fiktionsfilm.


2009:

Arbejder i Zoologisk Have med at digitalisere hele deres gamle fotografiske arkiv. Researcher på kortfilmen "Den Fantastiske Rejse".


2008-2010:

Fotograferer, klipper:”Montségur”, Et visuelt billeddigt af Bettina Howitz om katharernes endeligt i de Pyrenæiske bjerge for 700 år siden. Filmet on location. længde 8:30 min.


2008:

Klipper ”På sporet af den hellige krig”, afsnit 3. En dokumentarfilm af Jakob Gottchau om tilblivelsen af Al Qaeda. 28min


2007-2008:

Klipper ”LêLê – De Jyske Vietnamesere”, af Dan Säll. Dokumentar om familien Le. Mor, far og de 4 søskende bag succes-restauranten LêLê på Vesterbro. 58min. Filmselskabet.


Egen Film:

Fotograferer, instruerer:”På Taget af Agde”, en dokumentarfilm filmet udelukkende fra ’toppen’ af en gammel middelalderby i Sydfrankrig. Byen har en fantastisk og dramatisk historie der går 10.000 år tilbage. Filmet og fortællekonceptet omkring filmen er ved at blive udviklet.


2007:

Klippet:

”Når Månen er Sort”, af Anja Dalhoff. Dokumentar om Trafficking/Kvindehandel fra Nigeria til Danmark – og tilbage igen! To kvinder står frem og fortæller deres frygtelige historie. 40min. Danish Doc 2007.


(Får mit fjerde barn)


2005-2007:

Klippet:

”Seks år med Lissi og Michael”, af Anja Dalhoff. 3x40min dokumentar. Hvornår er man gode nok som forældre? Kampen om at holde sammen på et familieliv med anbragte børn, - når man ikke slår til som forældre. Danish Doc.


Egen Film:

Fotograferet, instrueret, klipper: ”Den Hurtige Jæger”(Dokumentar. Optaget 2006-2007), følger en familie gennem et år med Greyhounds - væddeløbshunde. Vi er der i deres op - og nedture. Fra hvalp til aktiv løber. Anskaffelser - afskaffelser af hunde.. Hvad er meningen, hvad er det de vil med alle disse hunde?


Klippet:

”Birds and Bells”, af Kassandra Wellendorf. Kunst - dokumentar, rundt om Bent Sørensen og hans tanker omkring hans musikstykke af samme navn.


2006:

Klippet:

”Drengen og Fuglen der kunne spå”, af Anette Mari Olsen og Katja Forbert. En poetisk universel børnefilm optaget i Iran om drømme, længsel og samhørighed. 28min. Sfinx Film.


2005-2006:

”Hae-Jin”, 59min. Af Lars Movin. Dokumentar  om Liselotte Hae-Jin, der som spæd blev bortadopteret fra Korea til Danmark. Filmen følger hende i 5 år, hvor hun forenes med sin familie både i Korea og USA. Plagiat Film. 59min. 2005-06


2005:

Klippet:

”Kvindekaravanen”, af Dan Säll./Ingrid Poulsen. Dokumentar om kvinder i Niger, der hvert år tager på en 600km vandring på kamelryg gennem Saharas ørken for at plukke dadler! 28min. 2005. Cosmo Film


”Settlementet”(arb titel), af Anja Dalhoff. Dokumentar om et MultiaktivitetsVærested på Vesterbro 40min. Danish Doc.


2002-2004:

Klippet:

”Af Fædrene Jord”, af Dan Säll. Dokumentar. ”Vi kan næsten ikke stikke en spade i jorden, uden at støde på fortiden. Det kan være magisk, men kan også gøre ondt, vi har alle følelser for den jord vi lever på, og den egn vi er vokset sammen med. Vi gemmer minderne i os, som et ’helle’ resten af livet”,Dan Säll. Forskellige danskeres forhold til deres jord. 92min. Dan Säll Film.


”Else Marie Padde”/ ”Lyd På Liv”, Katia Forbert./Iben Haar A. Trailer i forb m. Ansøgning til portrætfilm om Else Marie Padde. 5min. Sfinx Film.


”Mathias skal I Skole”, af Lars Gudmund Hansen. Dokumentar der følger Mathias i det store spring fra børnehaven til den første tid i skole/børnehaveklassen. For de ’store’ børn i børnehaven der skal starte i skole. For DR. 28min.


2004:

Klippet:

”Svine Riget”, af Christian Schou. En ’Magtens Billeder’ produktion. De danske svineproducenters/Danske Slagteriers indflydelse på de polistiske beslutninger. Ikke just til glæde og gavn for de mange svin i Danmark! Angel Film, for DR. 59min.


2004:

Klippet:

”Silke og Jason”, af Poul Martinsen. Dokumentar om ’donorbørn’. De etiske spørgsmål om at ’lave’ et nyt barn for at redde en ældre søskende. Medvirkende er to familier der har problemerne tæt inde på livet og har taget stilling til spørgsmålet.58min. DR.


2003:

Klippet:

”Børnenes Kamp”, af Ulrik Holmstrup, der vender tilbage til ’De 4 Årstider’, et værested for anbragte børn, hvor han har fulgt en gruppe unge mennesker gennem mange år. ’5 år efter.’ 30min. DR og Red Barnet.


”Anbragte Børn”, af Ulrik Holmstrup. 4x10min. Voksne fortæller om deres svære barndom som anbragte i forskellige familier og at møde det rigtige menneske på det rigtige tidspunkt i livet. Til Tema Lørdag DR og Red Barnet.


”Tilbage til Start”, af Jan Dirchsen. Portræt af hjerneskadet mands svære tilbagevenden til livet, konen og deres fælles barn. Hvordan vil det komme til at gå? Easy Film.


2002:

Klippet:

”Allahs Børn”, af Ulrik Holmstrup. Vi følger hverdagen og undervisningen for nogle børn på en Koranskole i Afganistan. Snak med ledere og lærere og børnenes familier om, hvorfor det er vigtigt for dem at børnene skal gå på sådanne skoler. Net Produktion. 58min for DR.


2001:

Klippet:

”EXIT 2001”, af Frode Højer Pedersen. Div. dokumentarfilm til programflader om børnearbejde i U-landene på DR


(Får mit tredje barn)


1998-2000:

Klippet:

” Børn til Salg”, af Frode Højer Pedersen. Seks børneprostituerede fra Bangladesh fortæller om deres oplevelser, skuffelser, drømme og håb, kun afbrudt af billeder fra deres eget barske miljø. 3x25min. Dialog Film, Red Barnet og DR


”Mand med stort ’M’”, af Ida Ebbesen. Program om tilblivelsen af et nummer af herremagasinet ’M’, Easy Film. For TVDanmark. 24min.


”Kone nr.2”, af Gertrud Bjørning, et portræt af to kvinder i det nordlige Ghana – om flerkoneri. Dialog Film. 33min.


”Ulandsarbejde, Filipinerne”, om nødhjælpsarbejde på Filipinerne, 28min. Easy Film. 1


”Gamle Drenge, Ungt Kød”, dokumentar om ægteskaber med stor aldersforskel, Buxton Ravn Prod. 40min.


”Fredens Børn”, af Gertrud Bjørning. Om forskellige børn i Mozambique, der fortæller om hårde liv, deres drømme og hvad de gør for at realisere dem. 35min. Dialog Film


”EXIT 1999”, af Frode Højer Pedersen. 4x10mins dokumentarfilm om børnearbejde i U-Landene, deres hårde hverdag. Til DR.


”Livet Mellem Husene”, af Lars Mortensen. Dokumentar om kvaliteten af livet i Byens Rum: Mellem husene, mellem boligkomplekser, på pladser. Området mellem bygningerne der viser sig vigtigere end selve bygningerne, og hvordan dette påvirker vores adfærd.  57min. Bech Film


”Vi er på”, af Frode Højer Pedersen. Vi følger unge mennesker på en lokal TV-station i Thailand. De laver programmer til befolkningen om naturen omkring dem og vigtigheden af at passe godt på den. Med fare for deres sikkerhed, da det ikke er i forurenende virksomheders interesse. 40min. Dialog Film og DR


”Zoisk”, af koreograf Lene Boel. En fantastisk og mystisk rejse med dans og bevægelse som udtryksform. En fascinerende og dragende fortælling, hvor vi bevæger os frem og tilbage i tid og rum, med de store golde, dampende  islandske landskaber som ramme. Next Zone. 20min.


”EXIT 2000”, af Frode Højer Pedersen. Div. dokumentarfilm til programflader om

børnearbejde i U-landene på DR1997:

Klippet:

”Magnoliatræet foran Fødselsanstalten”, af Kathrine Borre. Gennem et portræt af pensioneret jordemoder fru Lundbye tegnes et kærligt portræt af den Jydske Fødselsanstalt. The Company Film&TV, DR og SFC. 28min.


”Homo Lalandiense”, af Dan Säll, prisbellønnet dokumentar om Lolandske eksistenser,1995-97. 50min. Dan Säll Film &Video og Statens Filmcentral.


”Delfinen fra Sinai-en gave fra Allah”, af Robert Fox, dokumentar. En døvstum ung mands fantastiske forhold til en vild delfin ved Det Røde Hav. Fox Media. 28min


(Får mit andet barn)


”Soldier Boy”, af Frode Højer Pedersen. Dokumentar om børnesoldater i Afrika. 30min. Dialog Film og DR.


”Klodens Børn”, af Frode Højer Pedersen. Portrætter af børneskæbner. Dialog Film og DR. Bla. ”24 Timer i Døgnet” om tidligere børnearbejdere, der laver aktioner og gør opmærksom på problemet med børnemisbrug i Thailand.


”Jeg kan jo ikke klare mig selv”, af arkitekt Michael Warming, arkitektonisk indfaldsvinkel på kvaliteten af boligforholdene på 3 forskellige københavnske plejehjem. 32min. Statens Byggeforskningsinstitut.


1996:

Klippet:

”Midt i en Pornotid”, af Claus Ladegaard og Esben Halding. Pornografiens Historie i Danmark i tre afsnit á 25min. Thomas Heurlin for TV3.


”På ski med Thomas Uhrskov”, af Thomas Uhrskov. De første fire afsnit om gode råd og ideer til den gode skiferie. Thomas Uhrskov skabte med denne serie en hel ny stil i måden at lave informerende underholdning på. 4x23min. For TV2.1996


”Reportageholdet” (dengang ”Thomas Heurlin TV) for TV2 :


”3xFar”, af Ole Tornbjerg. Tre mænd skal være fædre for første gang, hvordan griber de det hver især an? 29min.


”Dans, dans, dans”, af Vibeke Vogel. Elitedans på højeste niveau. Hvordan får man følelserne frem i dansen? Gennem træning og World Cup Turneringen taler to par ud. 29min.


”Den Sidste Ost”, af Ole Tornbjerg. MD-Food(nu Arla) udkonkurerer et lille mejeri. Vi følger den sidste osteproduktion. Gamle medarbejdere fortæller om livet på Ørsted Andels-Mejeri. 26min.


”H.C. Andersen”, af Robert Fox. Iscenesat portrætfilm. 15min om forfatteren. Fox Media. For DR.


1996:

Egen Film:

Instrueret: ”ZOO”, Hvad kan ske, når man med åbent sind begiver sig ind i Zoologisk Haves forunderlige verden? En ældre dame får smag for livets mangfoldighed på sin rejse og finder ud af at det aldrig er for sent at komme videre...10min.


1995:

Klippet:

”Lille John”, af Jens Arentzen, novellefilm, om nogle unge og deres problemer på en psykiatrisk afdeling. Incl Lars Mikkelsen. For DR 45min.


FILMSKOLEN 1991-1995. Afgangsfilmen:”Omveje”, af Henrik Ruben-Genz.37min

(Får mit første barn)


”Extreme Gravity”, promotionvideo for Bungy Jump og Catapult. Bungy Jump International. 8min. BJI Aps.


1991:”Soy Gitano”, af Hans-Henrik Jørgensen. Fængslende dokumentar om sigøjnere, sigøjnerbørn og deres liv omgærdet af musik i Andalusien, Spanien. 51min. SFC, Dansk Rejsefilm, Det Danske Filmværksted.


1991:

Egen Film:

Instrueret: ”Mand, slap dog af”, Instant-Karma film på filmværkstedet. Hvordan en mand reddes ud af sit stress ved at komme i kontakt med naturen.


1990:

Fotograf på:

"På Tchad-søens bund". En personlig film af og med Mette Bovin. Om hendes venskab med en Wodaabe nomadestamme i Niger. 35 min. Herremagasinet film og tv. Statens Filmcentral.


Klippet:

”Kvæl dig selv - det er billigere”, af Dan Säll. En dokumentarfilm om rygning, rygere med rygerelaterede sygdomme, sagsanlæg mod tobaksindustrien! Statens Filmcentral. 30min.


Desuden klippet div. dokumentar-afgangsfilm, teater-og filmkurser mm. på Filmskolen.

Lidt reklamer, film til teateropsætninger/musicals, klippekonsulent, klip-ass.Irene G. Scholten januar 2023

Når jeg bliver den jeg er

La nécessité de développer nos ressources créatives et innovantes

plus que jamais. Comment mieux les explorer?


Ce film nous invite dans un voyage de découverte.

En collaboration avec l’association “Design me a Planet"


Varighed 20:38 min

Film realisé par Peter Engberg